Radio 2

Kuurne zwaait trouwe applausgevers uit

Na twaalf weken kwam er in de Weidenstraat in Kuurne een eind aan het steunapplaus elke avond stipt om 20.00 uur. Het laatste applaus werd iets speciaals. Bewoners van de Weidenstraat fietsten naar enkele andere straten waar ze ook heel die tijd zijn blijven applaudisseren.

Op vele plaatsen komen buurtbewoners elke avond om 20.00 uur stipt naar buiten om te applaudisseren. Daarmee steunen ze de zorgsector, het onderwijs en alle anderen die zijn blijven draaien tijdens de lockdown. Ook de Weidenstraat in Kuurne deed 12 weken mee. "Elke avond stonden we hier met 30 tot 50 mensen applaus te geven."

Burgemeester Francis Benoit (CD&V) deed via Facebook een oproep om die symbolische actie af te sluiten. Kris Quartier woont in de Weidenstraat: "Voor het laatste steunapplaus zijn we naar enkele straten in de buurt gefietst. Daar zijn we mensen gaan groeten die ook al tijd zijn blijven applaudisseren."

Radio 2

Meest gelezen