Stad Antwerpen/Woodmonkey

Lange wachttijden bij Antwerpse stadsloketten

De stadsloketten in Antwerpen hebben het momenteel heel druk. Door de coronamaatregelen zijn er langere wachttijden en moeten de mensen die iets willen regelen wat geduld hebben. Maar er is beterschap op komst, want sinds een maand wordt de achterstand weggewerkt. 

Tijdens de eerste weken van de coronacrisis waren er maar enkele stadsloketten open om hoogdringende zaken te regelen, waardoor er lange wachttijden waren. Maar sinds een maand wordt de achtstand weggewerkt. Sinds begin vorige week kan je ook een afspraak maken, maar de telefoonlijnen staan roodgloeiend. 

Mensen die een afspraak willen, moeten die binnen de 10 dagen kunnen krijgen
Schepen Nabilla Ait Daoud

"Verschillende mensen willen opnieuw een afspraak", vertelt schepen Nabilla Ait Daoud. "Dat maakt het natuurlijk druk op dit moment. Bovendien blijven we kijken welke afspraken prioritair zijn en welke niet. Het is de bedoeling dat mensen die een afspraak willen die binnen de 10 werkdagen kunnen krijgen. Op die manier keren we geleidelijkaan terug naar de gewone werking van de stadsloketten, met respect voor ieders veiligheid."

Normaal worden er wekelijks zo'n 8.000 mensen geholpen aan een stadsloket in Antwerpen. Voorlopig is dat iets meer dan de helft. Je kan ook niet altijd naar het loket van je voorkeur, soms moet je wat verder gaan, én je kan er dus enkel terecht op afspraak.

Meest gelezen