Lesgeven in tijden van corona: "Meester, mogen we uw appartement eens zien?"

Met het einde in zicht kijken wellicht ook veel leerkrachten intussen uit naar het afsluiten van het schooljaar. Een schooljaar dat zich zoals ieder jaar op gang trok, maar door de quarantainemaatregelen vanaf maart een heel andere wending kreeg. Van thuis uit lesgeven, Zoomsessies, eigen kinderen bezighouden, individuele leerpakketjes maken, skypen vanuit een leeg klaslokaal, mondmaskers dragen, Google-meetings. Het was zoeken naar creatieve oplossingen en nog meer naar flexibiliteit. Toch vergat ook het lerarenkorps daarbij niet de nodige glimlach. Want ook voor hen was humor vaak een middel om de vreemde situatie waarin ze terechtgekomen waren draaglijker te maken.

Het was alleszins niet evident om leerlingen en studenten, hoe oud ze ook waren, geboeid te houden door de nieuwe manier van lesgeven. Maar alle zweet en tranen ten spijt leende de nieuwe situatie zich ook tot grappen en grollen op sociale media, niet in het minst vanuit het gezichtspunt van de leerkracht zelf. Want ook zij moesten ergens hun 'frustraties' kwijt en waar kon dat beter dan op onder meer Twitter, zoals moge blijken uit onze selectie van 16 tweets van de afgelopen maanden:

1. 

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

Meest gelezen