Mechelen organiseert zomerscholen voor kinderen en jongeren met leerachterstand

In augustus organiseert de stad Mechelen zomerklassen van tien dagen. Op die manier wil de stad de leerlingen helpen die door de coronacrisis een leerachterstand hebben opgelopen. De bedoeling is om de kinderen en jongeren klaar te stomen voor het volgende schooljaar. 

De stad Mechelen organiseert in augustus zomerscholen voor zo’n 280 kinderen en jongeren. Die duren 10 dagen. Het is de bedoeling om leerlingen die een leerachterstand hebben opgelopen door de coronacrisis een handje te helpen. Het zijn de scholen die kijken welke leerlingen in aanmerking komen voor de zomerscholen.

Niet alleen schoolvakken

Er wordt niet alleen aandacht besteed aan de typische schoolvakken, maar ook aan de talenten van de kinderen. Dat moet de kinderen sterker maken om aan het nieuwe schooljaar te beginnen in september.

"In de voormiddag wordt de focus gelegd op een aantal schoolse vaardigheden en worden eventuele tekorten bijgewerkt", legt schepen Marina De Bie uit. "In de namiddag proberen we hun talenten uit te vergroten, zowel op vlak van cultuur, sport, spel, noem maar op.”

De lessen in augustus zijn gratis voor de leerlingen. Het initiatief wordt betaald door de Vlaamse overheid en de stad.

Meest gelezen