Mooie verrassing voor leerlingen die weer naar school mogen in Kortenberg

Vanaf vandaag mogen alle leerlingen van de basisscholen weer naar school. In de Gemeentelijke Basisschool De Regenboog in Kortenberg hebben ze een mooie verrassing om de leerlingen te verwelkomen, een grote muurschildering.

Gemeentelijke Basisschool De Regenboog wou de leerlingen verrassen nadat ze zolang thuis waren door de coronacrisis. Om het gemis van de vriendjes wat te verzachten, lieten ze een muurschildering maken op een gevel van één van de schoolgebouwen. Daarvoor deden ze een beroep op graffitiartiest Bart Smates uit Mechelen, hij kreeg carte blanche. De school is blij met het resultaat. “Onze interpretatie van de tekening: een hoopvolle jongen die tegen de trap leunt van het schoolgebouw en wegdroomt bij een mooie, kleurrijke, warme en gezonde wereld,” aldus directeur Johan Vandenbergen.

Coronamaatregelen

De muurschildering steekt af tegen de nadars en de rood-witte linten die nu de speelplaats tooien. Dat is het gevolg van de coronamaatregelen. De school heeft zich intussen helemaal aangepast zodat alle afstandsregels gerespecteerd worden. In totaal kunnen de 650 leerlingen zo in 29 klassen in hun bubbel les krijgen. Dat lukt allemaal net.

Voor het afhalen van de kinderen heeft de school ook een originele oplossing bedacht. Elke dag is er een stoet rond de school. Er werden twee schoolstraten ingericht waardoor de kinderen op een veilige manier het blokje om kunnen lopen. De stoet start aan de hoofdingang en komt aan bij de poort aan de achterkant van de school. Onderweg staan de ouders op veilige afstand van elkaar. De juf die de klas begeleidt "overhandigt" onderweg de kinderen aan de ouders. En zo is De Regenboog "coronaproof".

Meest gelezen