Het huis van de ouders van Bouloudo

Drie nieuwe verdachten opgepakt in gijzelingszaak van 13-jarige jongen

In het onderzoek naar de gijzeling van een 13-jarige jongen uit Genk zijn drie nieuwe verdachten gearresteerd, bij wie de zus van hoofdverdachte Khalid Bouloudo. Dat bevestigt het parket van Limburg.

Het parket bevestigt drie nieuwe arrestaties: twee vrouwen en een man. Uit goede bron horen we dat een van hen de 39-jarige zus is van Khalid Bouloudo, de veroordeelde moslimextremist uit Maaseik. Ze is intussen aangehouden door de onderzoeksrechter. In het huis van de ouders van Bouloudo was er gisteren nog een huiszoeking. Mogelijk is de ontvoerde jongen daar vastgehouden. De ouders zijn al enkele maanden niet meer thuis: bij het begin van de vastenmaand ramadan zijn ze naar Marokko getrokken, en daar zitten ze nog altijd vast door de coronamaatregelen.

Een 21-jarige vrouw is gisteren ondervraagd door de onderzoeksrechter, maar er is nog geen beslissing over haar aanhouding. De derde nieuwe verdachte is een 44-jarige man, die later vandaag nog voor de onderzoeksrechter moet verschijnen. 

Afgelopen maandag, bij de ontknoping van de gijzelingszaak, werden al zeven verdachten opgepakt. Twee van hen zijn vanmorgen voor de raadkamer verschenen, die moet beslissen of ze aangehouden blijven. De twee Antwerpse broers zeggen dat ze niks met de zaak te maken hebben. "Ik heb het dossier gisteren ingekeken. Volgens mij staan daar geen bijkomende elementen in die hem verdacht maken", vertelt Jan Keulen, die een van de broers verdedigt. Hetzelfde geldt voor de andere broer, zegt zijn advocaat Walter Damen: "We gaan er nog altijd van uit dat onze cliënt onschuldig is, maar het is een onderzoek in volle evolutie." Een derde broer is vrij onder voorwaarden. Vier andere verdachten komen dinsdag voor de raadkamer.

Meest gelezen