Video player inladen...

Ophef over nieuwe beelden van politiegeweld in de VS: oudere man omvergeduwd door agenten die vervolgens doorwandelen

In de Amerikaanse stad Buffalo, in de staat New York, zijn twee agenten geschorst nadat zij een oudere man hadden omvergeduwd tijdens een demonstratie. De 75-jarige blanke man raakte gewond nadat zijn hoofd op het voetpad belandde. De beelden veroorzaken veel ophef in de Verenigde Staten, waar er al dagen geprotesteerd wordt tégen politiegeweld. 

Op beeld is te zien hoe de man omvergeduwd wordt tijdens een van de demonstraties tégen politie en hoe politieagenten hem vervolgens voorbij wandelen, terwijl hij op de grond roerloos ligt te bloeden. De beelden gaan viraal en veroorzaken veel ophef in de Verenigde Staten.

Bekijk hier de beelden en lees daaronder verder:

Video player inladen...

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de burgemeester van Buffalo verkeert de man ondertussen in een “stabiele, maar ernstige toestand”. De burgemeester zegt ‘zeer verontrust’ te zijn door de gebeurtenis en stelt een politieonderzoek in.

Gouverneur Andrew Cuomo van New York noemde het voorval geheel ongerechtvaardigd en volkomen schandelijk: “Politieagenten moeten de wet handhaven en niet misbruiken”, aldus Cuomo op Twitter.