Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Parket Brugge onderzoekt of verdachte in verdwijningszaak Madeleine McCann gelinkt kan worden aan Belgische moord

In 1996 werd het Duitse tienermeisje Carola Titze vermoord tijdens een vakantie in De Haan. Het parket van Brugge gaat nu onderzoeken  of de verdachte in de verdwijningszaak van het Britse meisje Madeleine McCann  iets te maken heeft met de moord op de Duitse Carola.

Zestien was Carola toen ze op vakantie was in ons land. Enkele dagen voor haar dood zou ze in een discotheek een jonge Duitser ontmoet hebben. Die schepte tegen haar op over zijn gerechtelijk verleden. Op 5 juli vertrok de tiener naar het strand voor een wandeling, maar ze keerde nooit meer terug.

Ongeveer een week later werd het lichaam van Carola zwaar verminkt teruggevonden in de omgeving. Het moordonderzoek spitste zich van begin af aan toe op de Duitse jongeman.  Hoewel er een robotfoto van hem verspreid werd , kon hij nooit geïdentificeerd worden. Het gerechtelijk onderzoek rond de moord op Carola werd in 2016 afgesloten.

Toch kunnen politie en het parket nog altijd nieuwe ontwikkeligen in het dossier onderzoeken.  Na de arrestaties van Michel Fourniret en Ronald Janssen werd ook al uitgezocht of zij niets met de moord op Carola Titze te maken hadden. Dat bleek niet het geval. Bekijk hieronder beelden van de zoekactie naar Carola en de robotfoto die toen van de vermoedelijke verdachte verspreid werd.

Videospeler inladen...

Meest gelezen