Beschermd monument verplaatst in Puurs-Sint-Amands

Het tuinpaviljoen van Puurs-Sint-Amands is in zijn geheel enkele meters verplaatst. Dat is nodig omdat er een nieuw pand wordt gebouwd op de vorige locatie. Nu is het beschermde monument te bezichtigen in de Kloostertuin. 

In Puurs-Sint-Amands werd het tuinpaviljoen met ijskelder enkele meters verplaatst. “Het staat hier al van eind 19de eeuw en hoorde bij een voormalig kasteel met een ijskelder”, vertelt Raf Verschoten van Monument Goedleven die de verplaatsing voor zich nam.

Het beschermde monument werd verplaatst van sporthal Binder naar de Kloostertuin. “In het kaderplan van nieuwe bouwwerken rond Puurs-Sint-Amands staat het paviljoen in de weg. Er komt hier een nieuw gebouw”, voegt Verschoten eraan toe.

Het paviljoen werd helemaal verstevigd en in zijn geheel verplaatst met een kraan.  

Meest gelezen