Petitie voor standbeeld van Paul Severs in Halle: "Hij verdient dat" 

Fans van wijlen Paul Severs zijn een petitie gestart om een standbeeld van de zanger te plaatsen in Halle. "Een standbeeld moet je verdienen en ik heb altijd het gevoel gehad dat mijn papa dat wel verdient", reageert zoon Christophe Segers in "Start je Dag" op Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel. 

Op 9 april 2019 stierf zanger Paul Severs aan de gevolgen van een hartaanval, die hij een maand ervoor tijdens het fietsen kreeg. Severs, onder meer bekend van de hits "Zeg 'ns meisje" en "Geen wonder dat ik ween" was erg geliefd door zijn fans. Zo erg zelfs, dat ze meer dan een jaar na zijn dood de zanger voor altijd willen vereeuwigen met een standbeeld in Halle. Om dat te bereiken startte een vriend van Paul Severs' zoon een online petitie.

Het zou fantastisch zijn als papa met een standbeeld zou herinnerd worden
Christophe Segers, zoon van Paul Severs

"Toen ik de oproep zag verschijnen op facebook, vond ik het onmiddellijk een fantastisch idee", zegt zoon Christophe Segers "Een standbeeld moet je verdienen en ik heb altijd het gevoel gehad dat mijn papa dat wel verdient. Ik zou het fantastisch vinden dat mijn papa op deze manier herinnerd zou worden. Ook al heeft hij maar een klein deeltje van zijn leven in Halle gewoond." Volgens Christophe toont het initiatief ook aan dat zijn vader heel graag werd gezien. "Als kind heb ik dat nooit beseft dat mijn vader zo populair en geliefd was."

Beslissing bij stad Halle

Op dit moment hebben zo'n 500 mensen de petitie getekend. "Ik hoop dat heel veel mensen hun handtekening hier willen onderzetten", zegt Christophe. "Maar natuurlijk is het nog altijd de stad Halle die zal beslissen of er al dan niet een standbeeld komt." Enkele dagen geleden werd er op sociale media ook een petitie gelanceerd om het standbeeld van de voormalige Belgische koning Leopold II in Halle te verwijderen. Of dit de fan van Paul Severs op het idee heeft gebracht is, niet duidelijk.