Politie onderzoekt reeks inbraken in Lissewege

In Lissewege, bij Brugge, zijn deze week al 3 inbraken of inbraakpogingen geweest. 2 keer vluchtte de dader weg toen hij merkte dat hij betrapt was. De politie kreeg hem of haar niet te pakken. Of het telkens dezelfde dader is, is nog niet zeker. 

Het was serieus schrikken voor de inwoner van een huis in de Zeebruggelaan in Lissewege. In de nacht van dinsdag op woensdag stond hij plots oog in oog met een inbreker. Die was binnengedrongen in zijn slaapkamer en had net zijn smartphone van het nachtkastje genomen toen hij wakker werd. De inbreker vluchtte meteen weg door het raam. Het slachtoffer belde de poltie, maar die vond geen spoor meer van de dader. 

De volgende nacht gebeurde bijna net hetzelfde in de Stationsstraat. De inbreker had het raam van het toilet stukgeslagen en was zo binnengebroken. Ook hier werd de bewoonster, die alleen thuis was, wakker. De inbreker was gelukkig nog op de benedenverdieping. Toen ze het licht aanstak en begon te roepen, liep hij opnieuw weg. Dezelfde nacht nog kreeg de politie een oproep over een inbraakpoging in het Opperhof, iets verderop.

Dezelfde daders?

Het lijkt er op dat de 2 inbraken en de inbraakpoging het werk zijn van dezelfde dader of daders. Maar Lien Depoorter van de politie in Brugge is voorzichtig: "Het onderzoek loopt nog. We hebben vermoedens, maar zolang we niet zeker zijn, doen we geen uitspraken. Het valt wel op dat er weer inbraken zijn. Tijdens de strenge coronamaatregelen was het op dat vlak erg rustig. We raden mensen aan om hun ramen en deuren goed te sluiten en op te letten met vliegramen. Het is ook belangrijk om inbraakpogingen altijd te melden, ook al is er weinig of geen schade. Het kan ons aan informatie helpen om andere inbraken, die wel gelukt zijn, op te lossen. Of te voorkomen dat daders opnieuw toeslaan." 

Meest gelezen