Carma

Politie vindt grote hoeveelheden drugs en geld en arresteert 9 mensen na maandenlang onderzoek

Bij een grootschalig onderzoek door de politie CARMA naar drugshandel in Limburg en Duitsland zijn 6 aanhoudingen gebeurd, er zijn twee cannabisplantages ontdekt, een grote hoeveelheid drugs en een grote som geld zijn in beslag genomen.

Het onderzoek startte al in augustus vorig jaar. Dinsdag zijn dan 6 huiszoekingen uitgevoerd in Bree, Dilsen-Stokkem, Maaseik, Sint-Truiden en Overath in Duitsland. Aan de actie namen heel wat lokale en federale politiediensten deel, net als de Duitse politie en de civiele bescherming. 

Grote plantages

In Bree viel de politie dinsdagochtend binnen op twee adressen. Daarbij zijn twee mannen en een vrouw, allen veertigers, gearresteerd. Er is meer dan 150.000 euro in beslag genomen, verder ook juwelen, luxegoederen, drugs, wapens, vijf auto's en twee aanhangwagens.  In een woning in Maaseik vond de politie een actieve cannabisplantage met 645O stekkenplanten, een som geld en verdovende middelen. Ook daar is een auto in beslag genomen en een vrouw van 50 gearresteerd. Een vierde huiszoeking op de Heideweg in Dilsen-Stokkem bracht opnieuw een cannabisplantage met 940 planten aan het licht. Daar zijn een man en een vrouw - beiden veertigers - gearresteerd. Twee auto's, gsm's, een laptop, geld en drugs zijn meegenomen. Bij de plantages werden elektriciteit en water illegaal van het net gehaald. De civiele bescherming heeft de installaties ontmanteld. In Sint-Truiden arresteerde de politie een vrouw van 38, ook in haar huis werden drugs bewaard. 

Duitsland

Tegelijk viel de Duitse politie binnen in een woning in Overath. Daar vonden speurders meerdere kilo’s cannabis en kleinere hoeveelheden van andere drugs. Een 50-jarige Duitse vrouw is gearresteerd. 

Vijf Belgische verdachten zijn door de onderzoeksrechter aangehouden, twee vrouwen zijn vrijgelaten. Ook de Duitse vrouw is aangehouden. De politie van de zone Carma zet het onderzoek nog voort.