Wikipedia/JH-man

Reserveren voor eucharistieviering in Averbode verplicht

Wie de zondagsvieringen in de abdijkerk van Averbode wil bijwonen, zal daarvoor moeten reserveren. Er kunnen daar namelijk maar maximaal zeventig mensen aan deelnemen. De Norbertijnen van Averbode hebben een filmpje gemaakt waarin ze de voorzorgsmaatregelen uitleggen.

Vanaf maandag mogen er weer religieuze vieringen doorgaan in kerken en andere gebedshuizen, met een maximum van 100 mensen. Met respect voor de afstandsmaatregelen, zal in de abdijkerk van Averbode maar plaats zijn voor 70 mensen. Daarom vragen de Norbertijnen om je aanwezigheid op voorhand te bevestigen. Dat kan telefonisch op zaterdag tussen 9 en 11 uur ’s morgens. Je kan enkel reserveren voor de dag nadien en de mogelijkheid bestaat dat de viering al volzet is. Het is ook niet mogelijk om onaangekondigd aan de eucharistieviering deel te nemen. Ook in sommige andere kerken moet je op voorhand reserveren.

Hou afstand

Er zijn nog maatregelen, zo moet je op tijd komen, is het verplicht een mondmasker te dragen en wacht je buiten aan de kerk op veilige afstand. Daar zal een steward je mee naar binnen begeleiden waar je eerst je handen moet ontsmetten. Daarna neemt de steward je mee naar een plaats in de kerk, iedereen zit op veilige afstand van elkaar en huisgenoten mogen wel naast mekaar zitten. Ook bij de communie wordt voldoende afstand gehouden van mekaar en ook van de priester.

De Norbertijnen van Averbode hebben alle regels nog eens duidelijk uitgelegd in een filmpje dat op YouTube staat. Ze kijken er alvast naar uit om weer samen eucharistie te vieren.