Sekswerker Sigrid uit Diest: "Onverantwoord om maandag aan de slag te gaan"

Vanaf maandag mogen de sekswerkers opnieuw beginnen te werken. Sigrid Schellen, sekswerker in Diest, vindt het onverantwoord om weer aan de slag te gaan. Ze kan zichzelf en de klanten niet voldoende beschermen, vindt ze. Ze overweegt zelfs om haar job als sekswerker op te geven. 

"Ik vind het onbegrijpelijk dat we weer mogen werken," zegt Sigrid Schellen, sekswerker in Diest. "Ik vind het ook gevaarlijk, wij kunnen onszelf en de klanten niet voldoende beschermen tegen het virus. Het is niet mogelijk om te werken met mondmaskers en handschoenen. En iedereen die het gevaar inziet en niet aan de slag wil, verliest inkomen, want vanaf maandag krijgen we geen compensaties meer."

Superverspreiders van het virus

Sigrid verwacht dat het vanaf maandag heel druk gaat worden bij de sekswerkers. "De sector ligt nu drie maanden stil. Volgens mij gaat het de eerste weken heel erg druk zijn, net zoals toen de kappers opnieuw open mochten. Ik ben bang dat sekswerkers superverspreiders van het virus gaan worden. Stel dat de eerste klant ziek is zonder dat we dat door hebben, geraak ik ook besmet en daarna collega's en familie."

Ik wil niet ziek worden en niet ziek maken 

Voorlopig gaat Sigrid niet opnieuw aan de slag als sekswerker. "Ik zou het pas veilig vinden als er geen nieuwe besmettingen meer zijn. Ik geef toe dat de angst er bij mij inzit. Ik wil niet ziek worden en niet ziek maken. Ik ben zelfs aan het twijfelen om opnieuw te beginnen. Ik vraag me af of ik niet gewoon iets anders zou zoeken." Ondertussen is Sigrid ook bezig met het schrijven van een boek en ze studeert filosofie. "Ik heb gelukkig nog andere dingen in mijn leven. Op het einde van deze maand heb ik examens. En dan ga ik nog een paar maanden moeten schrijven aan mijn boek."

Meest gelezen