Sint-Truiden geeft 1.001 overnachtingen weg: "Inzetten op de zomer na gemist bloesemseizoen"

De stad Sint-Truiden schenkt deze zomer 1.001 gratis overnachtingen en etentjes weg aan toeristen uit eigen land. Met deze actie wil Sint-Truiden de lokale logiesuitbaters en horecazaken steunen want door de coronacrisis viel het bloesemtoerisme weg.

Wie een overnachting boekt bij een B&B of hotel in Sint-Truiden, zal er een tweede gratis overnachting bijkrijgen van de stad. Burgemeester Veerle Heeren (CD&V): "We hebben 42 logies in Sint-Truiden en die hebben het niet makkelijk. Daarom bieden we 1.001 overnachtingen aan. Wie een overnachting boekt, krijgt er een overnachting gratis bij van de stad. En daar bovenop geven we nog een bon van 30 euro voor een etentje in Sint-Truiden." 

"We willen voluit inzetten op de zomer, want door corona hebben we het bloesemseizoen volledig gemist"
Veerle Heeren, burgemeester Sint-Truiden

Truienaren kunnen bij de stad ook een Aan Tafel-bon kopen voor 20 euro om te spenderen in één van de horecazaken in Sint-Truiden, de stad legt daar zelf dan nog eens 5 euro bij. Omdat horecazaken verplicht zijn om 1.5 meter afstand te laten tussen de tafels, laat de stad deze zomer grotere terrassen toe. "Zowel in het centrum als in de kleine dorpen zullen we parkeerplaatsen ter beschikking stellen die horecazaken dan kunnen inrichten als terras." 

Meest gelezen