BELGA/DOPPAGNE

14 Antwerpse advocaten verhoord als verdachten in zaak rond grote Mechelse drugsbende

In een onderzoek naar een grote Mechelse drugsbende zijn 14 Antwerpse advocaten verhoord als verdachte. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd aan onze redactie. Er is wel nog niemand officieel in verdenking gesteld. De Mechelse drugsbende werd eind vorig jaar opgerold.

Eind vorig jaar viel de politie binnen op 37 verschillende plaatsen. In een onderzoek dat al anderhalf jaar liep, hadden ze verschillende verdachten in het vizier. Een grote drugsbende, die gelinkt werd aan één Mechelse familie. Bij de huiszoekingen werden 25 mensen opgepakt, 18 daarvan zijn aangehouden.

De drugsbende werkte met verschillende drugskoeriers, onder meer in de regio's van Ternat, Opwijk, Buggenhout en Lebbeke. Er was ook sprake van hotelkamers, die gebruikt werden als uitvalsbasis. Bij de huiszoekingen werden onder meer gsm's, auto's, luxehorloges en wapens in beslag genomen. Volgens het parket betaalde de drugsbende ook advocaten voor leden die al in de gevangenis zaten.

En nu zijn er dus ook 14 advocaten verhoord als verdachte in het dossier, blijkt uit onze informatie. Wat hun rol precies was, is nog niet duidelijk. Er is ook nog niemand offcieel in verdenking gesteld.

Topadvocaat Vandemeulebroucke veroordeeld

Gisteren viel er nog een uitspraak in een hele andere zaak rond een drugsbende, waarbij Antwerps topadvocaat Pol Vandemeulebroucke in opspraak kwam.

De advocaat werd door de Antwerpse correctionele rechtbank veroordeeld tot 18 maanden cel  voor lidmaatschap van een criminele bende. Hij had volgens de rechtbank een relatie met verschillende leden van een drugsbende, die veel verder ging dan wat hoort. Zo zou hij laten uitzoeken hebben of een partij cocaïne in beslag werd genomen door de politie. Hij werd voor die zaken ook vergoed door de bende, zo blijkt uit het vonnis.

Meest gelezen