Video player inladen...

Joe Biden nu ook formeel presidentskandidaat voor de Democraten in de VS

In de VS wordt Joe Biden officieel de kandidaat van de Democraten bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november. Na het tellen van de stemmen van voorverkiezingen in een aantal staten blijkt dat Biden genoeg steun heeft. Hij was ook de enige overgebleven kandidaat bij de Democraten. In november neemt hij het op tegen huidig president Donald Trump.

Het is nu helemaal zeker dat Amerikaans ex-vicepresident Joe Biden de presidentskandidaat wordt voor de Democraten bij de verkiezingen in november. Na de voorverkiezingen van afgelopen dinsdag in zeven staten heeft Biden de noodzakelijke 1.991 afgevaardigden achter zich gekregen om ook formeel de nominatie binnen te halen.

"Het was een eer om naast een van de meest getalenteerde groepen van kandidaten van de Democratische Partij ooit mee te dingen", zegt Biden. "Ik kan met trots zeggen dat we als een verenigde partij in deze algemene verkiezing gaan."

Laatste overblijver

Biden is 77 en was vicepresident onder Barack Obama. Dat hij de Democratische nominatie zou binnenhalen, was zo goed als zeker. Hij was de enige overblijvende kandidaat, sinds Bernie Sanders in april de handdoek in de ring had gegooid.

Op 3 november zal Biden het dus voor de Democraten opnemen tegen huidig Republikeins president Donald Trump. De campagne zal zich afspelen tegen de achtergrond van de coronacrisis en de grote protesten tegen racistische politiegeweld.

Meest gelezen