Eerste extra zondagshopping in Mechelen

Tot nu toe kon je in Mechelen enkel op zondag shoppen bij speciale gelegenheden, met eindejaar bijvoorbeeld. Daar komt verandering in. Vanaf vandaag doen de winkels elke eerste zondagnamiddag van de maand de deuren open. Dat gebeurt met alle nodige maatregelen om het voor iedereen gezond en veilig te houden.

“De handelaars hebben geruime tijd hun deuren moeten sluiten vanwege de coronaproblematiek. Daarom hebben we beslist om de winkels ook op de eerste zondag van elke maand te openen. Dat zijn zeven extra koopzondagen dit jaar. Het voordeel is dat de handelaars nu een aantal dagen meer open zijn dan eerst voorzien. Anderzijds zal dit ook veiliger zijn voor de shoppers, aangezien ze meer gespreid hun inkopen kunnen doen”, aldus schepen van economie Greet Geypen (Open VLD). Ook in 2021 wil Mechelen een vervolg aan de koopzondagen breien en nadien maken ze de balans op.  De Shopping Shuttle rijdt ook gratis op de koopzondagen.

Meest gelezen