Voor het eerst weer selectieproeven voor brandweerman, sinds de uitbraak van het coronavirus.

Aan de brandweerschool van het PLOT in Genk werden dit weekend, voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus, opnieuw sportproeven georganiseerd. Het PLOT is de eerste veiligheidsschool in Vlaanderen die weer opstart. 

Kandidaten uit heel Vlaanderen zakten zaterdag af naar Genk voor de sportproeven. Want het PLOT is de eerste veiligheidsschool in Vlaanderen die weer selectieproeven organiseert. En alleen wie slaagt voor de sportproeven kan aan zijn of haar opleiding beginnen.

Om een verspreiding van het coronavirus te vermijden, werden de kandidaten van verschillende opleidingen en verschillende hulpverleningszones gescheiden. Ze moesten hun interventiekledij en - uitrusting na afloop in een afzonderlijke zone achterlaten. Alles werd nadien speciaal gereinigd.