Fountain of Praise-kerk, Houston
Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Duizenden Amerikanen nemen afscheid van George Floyd in Houston

In de Amerikaanse stad Houston zijn duizenden mensen naar de Fountain of Praise-kerk gekomen om afscheid te nemen van George Floyd. De zwarte Amerikaan werd ruim twee weken geleden gedood door politiegeweld in Minneapolis. Floyd groeide op in Houston.

Floyd lag opgebaard in een glimmende goudkleurige open kist. Veel mensen hebben bloemen mee en dragen T-shirts met onder meer “I can't breathe” opgeschreven, de woorden die Floyd meermaals uitsprak toen hij onder de knie van de agent zijn laatste adem uitblies.  Aan de rouwende mensen werd gevraagd om een mondmasker en handschoenen te dragen wegens de coronacrisis.

Afscheid George Floyd
Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Ook de Democratische presidentskandidaat Joe Biden is in Houston zijn medeleven komen betuigen aan de familie van Floyd. Biden gaat bovendien een videoboodschap opnemen die tijdens de begrafenis van Floyd afgespeeld zal worden.

Advocaat Benjamin Crump, die de familie van Floyd vertegenwoordigt, heeft deze foto van het bezoek van Biden op Twitter gepost. 

Dinsdag vindt de begrafenis van Floyd plaats. Door de coronamaatregelen mogen er maar een beperkt aantal mensen in de kerk. Vooral familie en vrienden zullen aanwezig zijn. Maar ook de burgemeester van Houston wordt verwacht en ex-bokser Floyd Mayweather zal er zijn. Mayweather had eerder al laten weten dat hij de begrafenis van Floyd gaat betalen. 

De 46-jarige Floyd bracht het grootste deel van zijn leven door in Houston, ook zijn familie woont er nog steeds.  Floyd zal een laatste rustplaats krijgen naast het graf van zijn moeder, Larcenia Floyd. 

Bekijk hieronder de beelden van de wake van George FLoyd: 

Videospeler inladen...
Afscheid George Floyd
Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Bekijk hieronder de meest recente reportage van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen