Bij de minderbroeders in Hasselt wordt telkens maar de helft van de kerk gebruikt: “Anders moeten we te veel ontsmetten”

Om niet alle stoelen te moeten ontsmetten na elke eredienst, wordt tijdens erediensten maar een gedeelte van de kerk gebruikt. Er staan ook pijlen op de grond om duidelijk te maken hoe je moet lopen.

Vanaf vandaag zijn er opnieuw eucharistievieringen mogelijk en kunnen mensen weer ter communie gaan. Maar ook voor de priester en de kerkgangers zijn er strenge veiligheidsmaatregelen. Piet Nulmans van de minderbroeders in Hasselt: “Er staan pijlen op de grond om aan te duiden hoe de mensen moeten lopen en er staat ook een busje met alcoholgel.“

Communie

De priester moet extra goed opletten tijdens de communie. “De priester zal op dat moment een mondmasker dragen en hij probeert de kerkganger niet aan te raken als hij de hostie geeft", voegt Piet Nulmans eraan toe.

Meest gelezen