Radio 2

Café Dravershof in Pepingen viert heropening na lockdown met nachtelijke opening 

Café het Dravershof opende afgelopen nacht voor het eerst weer zijn deuren en zette zo een feestelijk punt achter de lockdown. Zowat 30 mensen, zowel vriendengroepen als sympathysanten kwamen tussen middernacht en één uur een fris pintje drinken. 

Kris De Vroede had het als eerste cafébaas in Vlaanderen aangekondigd. Hij zou op 8 juni om middernacht zijn deuren al een eerste keer openen om het einde van de lockdown voor de horeca in de verf te zetten. "Het startschot is gegeven en ik heb het nog niet verleerd", lacht Kris. "Iedereen is blij dat ze mogen komen en ik ben blij dat ik weer aan de slag kan. Het is tof dat er nu al zoveel mensen komen opdagen, al duurt de opening maar een uurtje."

Voetbalvrienden

Sander Geerts kwam met enkele voetbalvrienden langs: "We stonden al om kwart voor 12 aan de deur want dat eerste pintje wilden we niet missen." Ze hebben mekaar gemist de voorbije maanden: "Elk van ons is in zijn bubbel gebleven. Nu zitten we hier met een al iets grotere bubbel. We zijn blij dat we opnieuw kunnen afspreken bij een frisse pint."

Andere cafébazen

Ook de burgemeester en de andere cafébazen uit Pepingen kwamen langs. Eén van hen was Anita De Baerdemaeker, één van de dochters van de in Pepingen erg bekende cafébazin Pelagie Vansnick van zaal Limbourg.  "We wilden er heel graag bij zijn om hier bij Kris onze eerste Kriek en Orval te drinken. Ik ben dochter van een cafébazin en mijn zus baat in Halle een hotel-restaurant uit. Zij heeft net als Kris zwarte sneeuw gezien. De horeca verdient onze steun."

Nog niet verleerd

Cafébaas Kris is tevreden over de heropening: "Ik heb al een aantal vaste klanten over de vloer gehad en ook mijn collega's kwamen langs. Alles is goed verlopen en de regels zijn gerespecteerd. Ik heb het nog niet verleerd", lacht hij. Maar de echte proef moet nog komen", merkt Kris op. "Pas overdag zal ik zien of iedereen de weg naar het café terugvindt. Maar de start heb ik dus niet gemist. Het was heel, heel leuk."

Meest gelezen