Radio 2

Cafés in Kuurne en Rekkem zetten om middernacht de tapkraan al open

Klokslag om middernacht gingen verschillende West-Vlaamse cafés al open. Voor een uurtje, want één van de voorwaarden voor de heropening van de horeca is het sluitingsuur om één uur 's nachts. "Wij hebben meteen een meter bier besteld", klonk het in Café Central in Rekkem bij Menen.

In cafés in Rekkem, Kuurne en in Zonnebeke zwaaiden de deuren om middernacht weer open. Cafés en restaurants moeten hun klanten op veilige afstand van elkaar houden. Aan de toog zitten mag niet en om één uur 's nachts moeten ze sluiten. De eerste klanten hadden grote dorst: "We zijn gewoon binnengestapt en hebben meteen een meter bier besteld: 10 pintjes", zegt een enthousiaste klant in Café Central in Rekkem. "We gaan nu nog een meter bestellen. We hebben nog veertig minuten dus ik denk dat er nog een meter of drie zal binnengaan." 

"Goeie test vooraleer het drukker wordt"

Uitbater van Café Central Tiele Van Simaeys kon zich niet inhouden om vannacht al open te gaan.  "De drang om onze passie weer iedere dag uit te oefenen zat er toch in. Het is ook een goeie test om te kijken vannacht bij een kleinere opkomst of de maatregelen werken en of we nog dingen moeten verbeteren."

Radio 2

Meest gelezen