Radio 2

Enkele cafés openden vannacht al even de deuren: "Het zeveren met elkaar, dat hebben we gemist"

Om middernacht zijn de eerste cafés in Vlaanderen weer opengegaan, wel maar voor een uurtje want een van de voorwaarden voor de heropening van de horeca is dat alle zaken om 1 uur 's nachts moeten sluiten. Onze ploegen van VRT NWS en Radio 2 gingen mee op café.

Onze ploeg van VRT NWS trok naar café St. Simonne op de Sint-Andriesplaats in Antwerpen. "Het is precies spannender dan Nieuwjaar", was de reactie daar. Bekijk de reportage hieronder:

Videospeler inladen...

Café Bockor op de markt van Kuurne, in West-Vlaanderen, opende de deuren met een happy hour.  "Drie maanden heb ik thuis moeten werken, ik ben zeer blij dat ik mijn klanten terug kan zien”, zei uitbater Ricky Lammens. 

Ook op verschillende plaatsen in de provincie Antwerpen kon u vannacht al op café. Het café "Sports World" in Turnhout zat goed vol, voor de cafégangers was het een blij weerzien met elkaar. "Ik heb vooral het zeveren tegen elkaar gemist", aldus een vaste stamgast.

Het café 't Haantje in Beringen, Limburg, zag er bij de heropstart wel wat anders uit. “Biljarten of kaarten is niet toegelaten", legde cafébaas Peter Verluyten uit. “De amusementsspelen zijn weg, omdat we meer plaats wilden maken voor de tafeltjes. Het is wel anders dan vroeger, maar we kunnen niet anders.”

Radio 2

Ook in café het Dravershof in Pepingen, Vlaams-Brabant, werden vannacht pintjes getapt. "Het startschot is gegeven, en ik heb het nog niet verleerd", zei uitbater Kris De Vroede.

Sander Geerts kwam met enkele voetbalvrienden langs voor een frisse pint. "Elk van ons is al die tijd in zijn bubbel gebleven, we zijn blij dat we opnieuw kunnen afspreken."

Radio 2

Bekijk hieronder het verslag uit “Het Journaal”: 

Videospeler inladen...

An Hofman ging kijken hoe de heropstart van de horeca in Brussel verliep:

Videospeler inladen...

Meest gelezen