Radio 2

Camping Grimbergen opent vandaag na lockdown: "Heel blij dat we kunnen heropstarten"

Door de versoepeling van de coronamaatregelen kunnen ook campings vandaag weer opengaan. Camping Grimbergen aan de Veldkantstraat is er helemaal klaar voor. 

Geert Chrispeels is opgelucht. Hij kan vandaag de poort van zijn camping opnieuw openen voor toeristen. Geert baat de camping intussen al bijna een kwarteeuw uit. Die telt momenteel 90 plaatsen. "We zien hier mensen uit de hele wereld", vertelt Geert. Er zijn er heel wat die hier elk jaar terugkomen. Op die manier maken we kennis met verschillende culturen en houden we er vriendschappen aan over. "

Circulatieplan

"De heropening zal veilig verlopen", verzekert Geert. "Alle voorschriften in verband met corona zijn gerespecteerd en ik ga zelf nog wat verder. In het sanitaire gebouw bijvoorbeeld, is geen circulatieplan nodig, maar ik ga er toch één invoeren.”

Vakantie in eigen land

Geert verwacht dat dit jaar meer mensen de vakantie in eigen land gaan doorbrengen: "Dat biedt mogelijkheden voor ons. België bestaat immers niet alleen uit de Kust en de Ardennen. Ook onze streek, vlakbij de hoofdstad, heeft heel veel troeven.  De eerste Belgen hebben zich alvast  ingeschreven. En we hopen nog veel andere toeristen te mogen ontvangen met hun tent, caravan of mobilhome.”

Meest gelezen