Deze foto is voor de coronacrisis genomen.
Ctrl Gym

Ctrl Gym in Brugge hervat indoorfitnesslessen: "Normaal 18 sportievelingen per les, nu maar 6"

Vanaf vandaag mag je opnieuw binnen sporten. Bij Ctrl Gym in Brugge stonden de eerste sportievelingen al om 07.00 uur op de loopband. "Normaal kunnen we met 18 tegelijk binnen sporten, maar nu nemen we geen enkel risico en laten we maar 6 personen toe per sessie", zegt zaakvoerder Martijn Roelens.

"Bij Ctrl Gym sporten we in groep in de "Black Box". Dat is een verduisterde ruimte, waar we ook luide muziek spelen", zegt Martijn. "Normaal geef ik hier les aan 18 sportievelingen tegelijk, maar door de coronacrisis moeten we nu 10 vierkante meter per persoon voorzien. Wij willen geen enkel risico nemen en voorzien uit eigen wil 15 vierkante meter per persoon. We hebben ook een gepersonaliseerd mondmasker laten maken. Onze klanten hoeven die niet te dragen tijdens het sporten, maar het mag wel."

Buiten sporten

"We hebben de afgelopen 2 weken ook buiten gesport", vertelt Martijn. "Dat is zo plezant dat we het voorlopig ook nog aanbieden. Maar heel wat sporters zijn wel blij dat ze opnieuw binnen kunnen sporten. Onze "Black Box" is een echte ervaring, die ze precies moeilijk kunnen missen. In die ruimte staan er ook loopbanden zonder motor. Je krijgt die maar in gang door zelf te beginnen lopen. Die toestellen kan ik buiten niet aanbieden. Daarom is het fijn om opnieuw binnen les te kunnen geven."

Deze foto is voor de coronacrisis genomen.
Ctrl Gym

Meest gelezen