Debbie van "Kamp Waes" heropent fitnesszaak: "Eerste les kan wel pijn doen"

Groepslessen in fitnesszaken mogen vanaf vandaag weer opgestart worden. Ook Debbie Verstraeten uit Kamp Waes mag haar crossfitzaak "CrossFit Brug 6" in Beerse opnieuw opendoen. "Het zal een hele organisatie worden maar we zijn er klaar voor", vertelt Debbie op Radio 2 Antwerpen.

De afgelopen weken werden er in CrossFit Brug 6 in Beerse al buiten lessen gegeven. Vanaf vandaag is binnen lesgeven ook opnieuw toegestaan. Maar dan moeten de coronamaatregelen wel nageleefd worden. "We hebben vakjes gemaakt van 10 vierkante meter per persoon. Iedereen kan dan zijn ding doen in zijn eigen vak. Het zal een hele organisatie worden, maar we zijn er klaar voor", zegt Debbie in "Start je dag". 

Ook de leden van Debbies fitnessclub moeten zelf hun steentje bijdragen om de lessen coronaproof te maken. "We laten les per les iedereen op afstand binnenkomen. Als ze materiaal nodig hebben, moeten ze dat één voor één gaan halen. Na de les ontsmet iedereen alles en zet het terug zelf op zijn plaats. Pas als de eerste groep buiten is, mag de tweede groep binnenkomen", vertelt Debbie.

Ik vrees dat Tom Waes de Mont Blanc niet mee gaat beklimmen want zijn conditie is achteruitgegaan

Debbie Verstraeten

Conditie na 3 maanden lockdown?

Na drie maanden lockdown is opnieuw fitnessen niet voor iedereen even gemakkelijk. "Als je echt niets van sport gedaan hebt tijdens de lockdown, kan de eerste les wel eens pijn doen. Maar de meesten van onze leden zijn wel blijven sporten. We hebben online lessen gegeven en geprobeerd hen in beweging te houden", zegt Debbie.

Naast haar crossfitzaak, heeft Debbie ook nog andere plannen. "Met de overlevers van Kamp Waes willen we de Mont Blanc beklimmen. Ik vrees dat Tom Waes niet zal kunnen meedoen, want zijn conditie is wat achteruitgegaan tijdens de lockdown", lacht Debbie. 

Meest gelezen