Natuurpunt Tremelo

Derde dode ree in Tremelo: "Ze sterven van stress door loslopende honden"

In Tremelo werd afgelopen weekend een dode ree gevonden. Het is al de derde dode ree in een paar weken tijd. De reeën leven in het natuurgebied Zegbroek en volgens Natuurpunt Tremelo worden ze daar opgeschrikt door loslopende honden.

Natuurpunt Tremelo maak zich zorgen om verschillende dode reeën. Dit weekend werd nog een zwangere dode ree op straat gevonden. "We hebben op enkele dagen tijd verschillende dode reeën gevonden", vertelt Mieke van Loo van Natuurpunt Tremelo. "Eén ree was doodgebeten, waarschijnlijk door een hond. De anderen zijn door stress om het leven gekomen omdat ze opgejaagd werden."

De reeën zitten nu met kleintjes in het hoge gras 

Het is verplicht om honden aan de leiband te houden, maar volgens Mieke van Loo houden baasjes zich daar vaak niet aan. "De meeste wandelaars die met een hond komen wandelen, laten hun hond los. Dat is natuurlijk leuk voor de hond. Maar de reeën zitten nu met kleintjes in het hoge gras en die worden opgejaagd door honden, en door stress overlijden ze. Wij vragen heel nadrukkelijk om in het gebied Zegbroek en in elk natuurgebied de hond aan de leiband te houden. Zeker nu de reeën kalfjes hebben." 

Meer wandelaars

Sinds enkele maanden zijn er ook opvallend meer wandelaars in het natuurgebied Zegbroek in Tremelo, merkt Mieke van Loo: "Ik denk dat in deze coronatijden meer mensen gaan wandelen, en de natuurgebieden in Tremelo ontdekt hebben. Maar wandelaars moeten er rekening mee houden dat dit een kwetsbaar gebied is."

Meest gelezen