"Een beetje minder corona, een beetje meer Marathonradio": MNM steunt studenten tijdens examenperiode

"Goeiemorgen lieve mensen, heerlijk toch, een nieuwe dag, een beetje minder corona, een beetje meer Marathonradio, maar amehoela veel Marathonradio". Met die woorden begon MNM-dj Peter Van de Veire vanochtend vroeg aan het jaarlijkse drie weken durende radioprogramma waarin hij en zijn collega's Sander Gillis en Dorianne Aussems de studenten een hart onder de riem steken. 

Peter Van de Veire begon er vanochtend alleen aan, maar kreeg om 7 uur al het gezelschap van zijn collega Sander Gillis. Tussen 8 en 9 uur gaven viroloog Marc Van Ranst en minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) mee het startschot van deze editie van Marathonradio in coronatijden. 

Zo kwamen de luisteraars onder meer te weten dat Marc Van Ranst als professor in normale omstandigheden zijn mondelinge examens al wandelend afneemt: "Dat praat makkelijker en is minder confronterend". Maar ook dat het niet altijd een goed teken is als hij doorheen het hele examen instemmend blijft knikken. 

Bekijk hier hoe Maggie De Block en Marc Van Ranst "Marathonradio 2020" officieel van start laten gaan: (en lees verder onder de video)

De presentatoren zitten voor deze "corona"-editie in hun vertrouwde studio aan de Reyerslaan omdat er in studentenstad Leuven van waar ze vorig presenteerden op dit moment veel minder te beleven is dan in een normale blok- en examenperiode.  

Door de coronacrisis gaat dit dus een beetje een andere Marathonradio worden, al zijn de MNM-dj's ervan overtuigd dat het "nog leuker" zal worden.  Nieuw dit jaar is dat de dj's op voorhand niet weten hoe lang hun presentatieshifts precies zullen duren.  Dat komen ze pas te weten bij het begin van hun blok.  Zo hoorde Dorianne Aussems om 10 uur van de "Harry Potter"-hoed dat ze vandaag al meteen tot 18 uur mag doorgaan. 

"Ik bereid mij nooit voor op Marathonradio, ik begin daar gewoon aan", zei Dorianne Aussems vooraf nog lachend in een interview met VRT NWS. "Iedereen zegt altijd: je moet vooraf goed slapen en gezond eten, maar dan kan ik dat net niet. Dus het is gewoon beginnen en je amuseren." 

Marathonradio is gewoon beginnen en je amuseren.
Dorianne Aussems

"Dit jaar is het voor de studenten misschien extra moeilijk door de coronamaatregelen en de speciale omstandigheden", zegt Kawtar Ehlalouch, die deel uitmaakt van de "Marathonradio Rescue Teams" die studenten in heel Vlaanderen te hulp schieten. "Ik denk dat je net nu extra steun kunt gebruiken." 

Tot en met vrijdag 26 juni is Marathonradio er non-stop met tips, ontspanning en optredens om alle studenten een hart onder de riem te steken. 

Bekijk hieronder het verslag uit “Het Journaal”: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen