Hoepelrokken tonen aan dat 1,5 meter afstand houden niet kan in Evere

In Evere wil burgerbeweging 1140/0 meer plaats voor voetgangers en fietsers in de gemeente. De voetpaden in Evere zijn te smal om anderhalve meter afstand te kunnen houden. Dat hebben ze aangetoond door twee inwoners met een hoepelrok over het voetpad te laten lopen. De burgerbeweging wil nu samen met de gemeente bekijken hoe ze dat probleem kunnen aanpakken. 

"We moeten overal anderhalve meter afstand houden in deze coronatijden, maar als je op de voetpaden loopt in Evere is dat heel moeilijk", vertelt Eva Verbist van burgerbeweging 1140/0. "Twee mensen van ons burgercollectief hebben afgelopen weekend een hoepelrok aangetrokken en zijn op de Leuvensesteenweg op het voetpad gaan wandelen. Zij hebben gemerkt dat mensen mekaar niet konden kruisen zonder te dicht te komen."

Woonerven

De burgerbeweging wil meer ruimte voor voetgangers en fietsers door fietsstraten, fietspaden en woonerven aan te leggen. "De gemeente Evere kiest er nu voor om enkel fietsstraten te overwegen, maar op sommige plaatsen is een woonerf een betere oplossing. Dus we willen al die mogelijkheden samen met de gemeente bekijken", zegt Eva Verbist.  

Meest gelezen