Ook Limonata in Genk weer open na maandenlange sluiting: "Veel nieuwe klanten door coronacrisis"

Heel wat horecazaken gaan vandaag weer open nadat ze drie maanden gesloten zijn door de coronacrisis. Een van die zaken is koffiebar Limonata in Genk. De afgelopen weken schakelden uitbaters Emrullah Guvenc en Tuba Gedik over op take-away, maar nu mogen ze weer klanten ontvangen in hun zaak, die nu wel maar voor 60 procent gevuld zal zijn.

In de Stalenstraat in Genk zijn ze er klaar voor. Emrullah Guvenc en Tuba Gedik staan te popelen om weer klanten te ontvangen. "We zijn benieuwd hoe alles gaat lopen", zeggen ze.

De afgelopen weken waren heel leerrijk voor het koppel. Ze zijn ook benieuwd of hun vaste klanten zullen terugkeren, al zullen er ook wel wat nieuwe gezichten tussen zitten. "Tijdens de leveringen heb ik veel nieuwe klanten ontmoet", vertelt Guvenc. "Sommige mensen wilden tijdens de lockdown experimenteren en eens ergens anders eten bestellen." En de vaste klanten? "We zullen zien of ze terugkomen. Je weet natuurlijk ook niet wat die mensen de voorbije drie maanden hebben meegemaakt."

(lees verder onder de foto)

Vanaf vandaag zal er wel iets minder volk binnen mogen in de zaak en de tafels zullen ook iets verder uit elkaar staan. "Maar voor de rest proberen we alles zo normaal mogelijk te houden. We willen mensen laten genieten, zonder dat ze al die maatregelen voelen."

Het is de eerste dag dat ze weer open zijn, maar toch verwachten de uitbaters niet meteen een stormloop. "Voor vandaag hebben we tien reservaties. Dat is nog niet wat het moet zijn, maar sommige mensen kijken net zoals de horecazaken de kat uit de boom. Maar natuurlijk zijn er ook mensen die er genoeg van hebben en weer buiten willen komen en genieten."

Bij Limonata kan je terecht voor verschillende ontbijten. Zo heb je er een Turks ontbijt, een pancakeontbijt en een healthy ontbijt. En voor wie niet kan kiezen, is er een mix van alle drie.

Meest gelezen