Let op: er circuleren valse mails en sms’en in naam van de RJV

Internetfraudeurs proberen momenteel mensen op te lichten door valse mails en sms’en te sturen in naam van de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie (RJV). Krijg je zo’n sms, verwijder die dan meteen en klik zeker niet door op de link in het bericht. De RJV laat weten dat hij nooit sms’en stuurt.

De link in de berichten leidt naar een nagebouwde website van de RJV, waar je gevraagd wordt om in te loggen met je Digipass en je rekeningnummer op te geven. Ook dat zal de RJV je nooit vragen. Doe dat ook niet als je opgebeld wordt door iemand die beweert voor de RJV te werken.

Wil je je rekeningnummer aanpassen, dan kan dat via de online toepassing mijnvakantierekening.be of het online formulier op de officiële website www.rjv.fgov.be of www.rjv.be. Maar doe dat dus nooit omdat je een sms of e-mail gekregen hebt, of omdat iemand je dat via de telefoon vraagt.

Meest gelezen