Foto: Agenschap voor Natuur en Bos

Slaap deze zomer in een tipi in een Vlaams natuurgebied

Met een nieuwe campagne wil het Agentschap voor Natuur en Bos Vlaamse natuurgebieden in de verf zetten. Bedoeling is om bezoekers ook naar minder gekende natuurparels te krijgen. Tot de campagne behoort ook het ‘buitengewoon kamperen’: op 16 unieke locaties in de natuur zal je van juli tot september in tipitenten te midden van de natuur kunnen kamperen.

Deze zomer zullen heel wat mensen op vakantie gaan in eigen land. Daarom pakt het Agenschap voor Natuur en Bos uit met nieuwe kampeerterreinen midden in de natuur. Het gaat om locaties in Vlaanderen, waar gedurende de zomer een tiental tipitenten te midden van de natuur zullen staan.

Ook in het Troostembergbos in Tielt-Winge zal je deze zomer uitzonderlijk kunnen kamperen. "We hebben een kampeerplek gemaakt vlakbij waterloop de Winge", vertelt boswachter Gert Verbruggen. "Dat is een unieke plek waar je anders niet mag kamperen. In de Winge zitten er 's zomers veel bevers. Je kan er dus als het ware op beversafari gaan."

Geen gevaar

Op de tijdelijke kampeerplaatsen zullen tipitenten worden opgesteld, die mensen kunnen huren. "We hebben er hierbij op gelet dat we de natuur geen schade toebrengen", aldus boswachter Gert. "Boswachters hebben suggesties gedaan van locaties die niet kwetsbaar zijn. Het gaat dan over grasvelden en hooilanden, die tegen een stootje kunnen. We willen mensen het wakker worden in de natuur aanbieden; de kans om 's morgens een ree te zien grazen."

Om ervoor te zorgen dat alles in goede banen verloopt, houden vrijwilligers toezicht op de kampplekken. "Alles zal ook coronaproof zijn: de tenten staan ver uit elkaar, handgel is aanwezig en wc's worden regelmatig gereinigd."

Andere plekken in Vlaams-Brabant waar je zal kunnen kamperen zijn onder andere het Hallerbos-Dries in Halle en Groenenberg in Vlezenbeek. Meer informatie vind je op de website van het Agenschap voor Natuur en Bos.

Meest gelezen