Radio 2

Sven Nys Cycling Center in Baal Tremelo gaat morgen opnieuw open

Dinsdag heropent het Sven Nys Cycling Center op de Balenberg in Baal bij Tremelo. Het belevingscentrum rond wielrennen moest dicht wegens de lockdown. Tijdens de sluitingsperiode kreeg het centrum een opfrisbeurt. Er werden ook nieuwe fietslussen op het parcours aangelegd.

Sven Nys, de veldritkampioen naar wie het Cycling Center is vernoemd, is blij met de heropening. "Ik ben bijzonder gelukkig dat we weer onze deuren kunnen openen. We hebben lang moeten wachten. Zoals veel bedrijven snakten we naar de heropening. Ik heb de drukte die er hier normaal heerst, de voorbije weken gemist, zeker wanneer het mooi weer was."

Het center heeft de nodige veiligheidsmaatregelen tegen coronabesmetting genomen. Vooral in het eetcafé gebeurden er aanpassingen, zodat de veilige afstand van anderhalve meter wordt gerespecteerd. Ook het terras werd uitgebreid. De kleedkamers en de douches van het center blijven voorlopig dicht.  Eén kamp van 125 kinderen werd verplaatst van de paasvakantie naar de maand augustus. 

Opfrisbeurt

Tijdens de sluiting kreeg het domein een opfrisbeurt. Er werden ook drie nieuwe lussen aan het fietsparcours toegevoegd. De blauwe lus, die niet te zwaar en te technisch is, heeft een lengte van 2,5 kilometer. De rode lus is wat zwaarder en is 3,5 kilometer lang. De zwarte lus is ook 3,5 kilometer lang en is bedoeld voor ervaren mountainbikers en crossers.

Meest gelezen