Marianne, Frank en Leo keren pas terug na 21 juli op "Thuis"-set en 4 acteurs in elkaars bubbel: "Passen regels toe"

Als de populaire Eén-serie "Thuis" in het najaar terug start op tv, dan zullen in de nieuwe afleveringen de personages van Marianne Bastiaens en Leo Vertongen enkel telefonisch te horen zijn of via een videocall te zien zijn. Acteurs Leah Thys en Walter Moeremans keren pas in september fysiek terug op de set. Zij zijn namelijk 65+'ers. "We passen de coronaregels toe van de overheid en hebben overlegd met de acteurs", vertelt producer Hans Roggen aan onze redactie. 

"Thuis" hervat de opnames vandaag (zie Facebookpost hieronder). Maar dat zal voorlopig zonder de 65+-acteurs zijn.

"We hebben beslist om hen pas ná 21 juli aan de slag te laten gaan op de set zelf. Tot 21 juli loopt de vakantie bij onze productie", zegt Roggen. Pol Goossen (70) die de rol van Frank Bomans speelt, keert op 22 juli naar de set.

Met Leah Thys (75) en Walter Moeremans (80) is afgesproken dat ze pas in september in levenden lijve terugkeren. De scenario's zijn daarop afgestemd. Mocht Frank voor de zoveelste keer op rij met "bomma Bastiaens " over kleinzoon Robin kibbelen, zal dat op een veilige afstand zijn.

Wie hoeft er géén afstand te houden?

Op de set wordt ook rekening gehouden met de anderhalve meter-regel, behalve dan bij vier acteurs. Personages Lowie Bomans (Mathias Vergels) en Viv Van Rooy (Lynn Van den Broeck) mogen dicht naast elkaar zitten op de sofa of met elkaar flirten. Ook acteurs Katrien De Becker (Tania Tybergyn) en Pieter-Jan De Paepe (vertolkt voorlopig een onbekende man) hoeven geen rekening te houden met social distancing. 

Waarom? De vier acteurs vertoeven in privésfeer al in elkaars "bubbel". Vergels en Van Rooy zijn een koppel, De Paepe is de pluszoon van De Becker. Producer Roggen: "We hebben de vraag gesteld wie er in zijn privéleven collega's in zijn bubbel toelaat? En zijn met die opportuniteiten aan de slag gegaan."

Lowie en Viv kunnen gerust kort bij elkaar op de sofa zitten.

Meest gelezen