Turnhouts café heropende afgelopen nacht al: "Vooral het "zeveren" tegen elkaar gemist"

Café "Sports world" in Turnhout opende afgelopen nacht voor een uurtje al even weer de deuren. Vanaf vandaag mogen cafés en restaurants weer open, maar een aantal cafés hebben daar niet op gewacht en deden om middernacht al open. Tot 1 uur, de verplichte sluitingstijd.

Klokslag middernacht ging café "Sports world" in Turnhout als één van de velen in het land voor een uurtje weer open.  Het café zat goed vol, al hield iedereen zich aan de coronmaatregelen. Voor de cafégangers was het een blij weerzien met elkaar. 

"Ik heb vooral het zeveren tegen elkaar gemist", aldus een vaste stamgast. "Normaal gezien doen we dat aan de toog, maar daar zullen we dus nog even op moeten wachten."

Alleen maar thuiszitten, dat was niet meer vol te houden.

"Ik heb toch vooral de samenhorigheid gemist", klinkt het bij iemand anders. "Alleen maar thuiszitten, dat was niet meer vol te houden."

"Het eerste pintje, da's erg leuk", klinkt het bij een opgeluchte cafégangster. "Sinds kort spreken we af en toe wel bij iemand in de tuin af, maar nu terug op café, da's heel fijn."

Meest gelezen