Vogelfotograaf kan Duffelse wolf vastleggen: "Opeens stond hij daar, op amper 50 meter van ons"

De wolf die in Duffel gezien werd, trok heel wat aandacht. Ook van enkele natuurliefhebbers die het dier graag voor de camera wilden krijgen. Ze trokken er gisterenavond op uit en na uren wachten, werd hun geduld beloond. Jan Rottiers, die normaal vogels fotografeert, kon een foto maken van de wolf op zo'n 50 meter afstand. "De adrenaline was enorm", vertelde hij bij Radio 2 Antwerpen.

Jan Rottiers uit Rijmenam trok er gisterenavond met een groep van 15 man op uit om de wolf te spotten. Ze begonnen hun zoektocht rond 19u. "Overdag is de wolf minder actief, dan heb je minder kans om hem te zien", vertelt Rottiers in de middag bij Radio 2 Antwerpen. De groep verdeelde zich en ze vatten post met een verrekijker aan de rand van de weiden.

Hoe langer het duurt, hoe meer je beseft dat de kans heel klein of zelfs onbestaande is om de wolf te zien te krijgen

fotograaf Jan Rottiers

"Hoe langer het duurt, hoe meer je beseft dat de kans heel klein of zelfs onbestaande is om de wolf te zien te krijgen", zegt Rottiers. "Na enkele uren, rond 22u, wou ik er eerlijk gezegd mee stoppen. Maar toen kwam het verlossend bericht dat iemand de wolf had gespot. Dan begint de adrenaline te pompen en is het alle hens aan dek. We hebben zo snel mogelijk de locatie gezocht, en dan is het hopen dat je niet te laat bent."

"We zaten aan de rand van de wei, en plots zagen we hem uit het bos komen", zegt Rottiers enthousiast. "We kregen hem prachtig in beeld, op amper 50 meter van ons. Hij bleef maar heel even staan, want plots werd hij opgeschrikt en verdween hij weer."

Jan Rottiers deelde de foto in een Facebookgroep waar hij normaal gezien foto's van vogels post. De plek waar hij de wolf gezien heeft, houdt hij geheim. "Het is een unieke gebeurtenis dat er een wolf opduikt in deze streek, maar het is belangrijk dat hij niet te veel gestoord wordt en dat hij rustig zijn gang kan gaan."

Meest gelezen