Werken aan treinsporen tussen Landen en Hasselt gestart

Afgelopen weekend is spoorwegnetbeheerder Infrabel begonnen met de werken aan het spoor tussen Landen en Hasselt. Sporen worden vernieuwd en overwegen heraangelegd.

De sporen tussen Hasselt en Landen worden vernieuwd en in Alken worden ook vier overwegen heraangelegd. De werken worden in juni, telkens tijdens de weekends, uitgevoerd om de hinder voor het treinverkeer zoveel mogelijk te beperken. De NMBS zorgt voor vervangbussen tussen de stations van Landen, Sint-Truiden, Alken en Hasselt.

Infrabel wil tijdens de werken ook de hinder voor de buurtbewoners zoveel mogelijk beperken. Wanneer bepaalde overwegen afgesloten zijn, zal er in samenspraak met de betrokken stad of gemeente een lokale omleiding voor het verkeer voorzien worden.

Meest gelezen