Baandancing De Toverfluit in Halle-Zoersel weer open, zelfs ook als groenten- en fruitkraam

Zaakvoerder Eddy Van den Reeck en zijn vrouw Ria Smidts zijn blij dat hun baandancing De Toverfluit in Halle-Zoersel weer open mag, ondanks de beperkingen. Er mag pas op 31 augustus weer gedanst worden, maar daar hebben Eddy en zijn vrouw een mouw aan gepast. Ze zijn nu een café, er staan minder tafels en je mag er met maximum 10 mensen aan zitten. Ze hebben ook één van hun terrassen omgebouwd tot een mini marktplaats om daar aardbeien en verse asperges te verkopen.

"Goeiemiddag! Hoe gaat het?", vraagt Eddy Van den Reeck meteen als we hem bellen in de middaguitzending van Radio 2 Antwerpen. "Ik ben alvast blij dat ik sinds gisteren mijn dancing weer mag openen, al is het met veel beperkingen."
Eddy vertelt dat hij en zijn vrouw het niet makkelijk hebben sinds de coronacrisis. Hij vindt dat hij bij de zwaarst getroffenen hoort omdat dancings en discotheken pas op 31 augustus weer open mogen.

Eddy bleef niet bij de pakken zitten en ging dan toch open gisteren, niet als dancing maar als café. "We hebben een deel tafels en stoelen weggenomen, er staat iemand aan de ingang met alcoholgel en we brengen de mensen zelf naar een tafel, waar maximum 10 mensen aan kunnen zitten."

Teleurstellende start

Er kwamen op de eerste avond gisteren amper 21 mensen opdagen. Eddy verwacht binnenkort wel verbetering. Hij denkt dat veel van zijn (al wat oudere) klanten momenteel nog te bang zijn om buiten te komen en te veel mensen te zien. "We gaan voorlopig openen op zondag van 14u tot 18u en maandagavond van 20u tot 01u 's nachts. Maandag is traditioneel onze vrijgezellenavond", vertelt Eddy nog.

Hoofd boven water op creatieve wijze

Om de coronacrisis financieel te overleven, hebben Eddy en zijn vrouw Ria er voor zichzelf een extra job bij gecreëerd. Ze hebben één van hun terrassen omgebouwd tot een plek waar ze verse aardbeien, asperges en andere groenten verkopen. In plaats van laat te gaan slapen en pas in de loop van de voormiddag op te staan, komt Eddy nu dus regelmatig heel vroeg zijn bed uit om naar de veiling te gaan. 
"Ik ben ondertussen 69 jaar, maar ik pas me aan en doe samen met mijn vrouw mijn best om de Toverfluit draaiende te houden. Mijn vrouw is trouwens niet alleen mijn rechterarm maar ook mijn beste vriendin. Ik ben heel blij dat wij al 37 jaar samen zijn", besluit Eddy.

 

Meest gelezen