Youtube Victor Campenaerts

Uitdaging van wielrenner Victor Campenaerts stuit op verzet van burgemeester Keerbergen: "Te gevaarlijk" 

Een sportieve uitdaging van wielrenner Victor Campenaerts wordt slecht onthaald in Keerbergen. Zijn oproep om het snelste rondje te rijden rond het meer van Keerbergen wordt door de burgemeester slecht onthaald. Hij vindt de uitdaging gevaarlijk.

Het begon met een onschuldig filmpje op het YouTube-kanaal van de wielrenner (zie onder). Daarin daagt hij zijn fans uit om sneller rond het meer van Keerbergen te rijden dan hij. Campenaerts deed er zelf iets meer dan vier minuten over, met een gemiddelde snelheid van 52 kilometer per uur. 

Te gevaarlijk

De oproep is niet in dovemansoren gevallen. "De bewoners melden ons dat er al meer wielertoeristen rondrijden", meldt waarnemend burgemeester Erik Moons (Open VLD). "Maar van recordpogingen heb ik nog geen weet", lacht hij. "Maar even serieus nu: het gebied rond het meer van Keerbergen is een residentiële wijk, met veel gezinnen en wandelaars. Net daarom hebben we daar in het verleden al een snelheidsbeperking ingevoerd.  Op sommige kruispunten moet je ook stoppen. Dit is geen parcours voor zulke uitdagingen", waarschuwt Moons.

Dit is geen parcours voor zulke uitdagingen

Contact

Het gemeentebestuur van Keerbergen heeft contact opgenomen met het management van Campenaerts. "Zij hebben ons beloofd dat Victor op zijn sociale media zal aangeven dat deze challenge niet het beste idee was. Hij zal voor de fans een andere uitdaging op poten zetten," vertelt de burgemeester. "We gaan geen heksenjacht houden op de recordzoekers. Je mag rond het meer fietsen, maar een race tegen de klok is geen goed idee", zegt Moons. 

Meest gelezen