Te weinig afstand tussen klanten en zelfs vechtpartijen: politie sluit Hasselts café op heropeningsdag horeca

Cafés en restaurants zijn opnieuw open, maar dat heeft in Hasselt al meteen tot problemen geleid in het centrum. De politie moest café Bierpunt sluiten, omdat dronken klanten de boel op stelten zetten en de afstandsregels niet respecteerden.

Het was gisteren de eerste avond dat mensen opnieuw op café konden gaan. En in Hasselt moest de politie al meteen verschillende keren uitrukken voor één zaak. "In het algemeen kunnen we zeggen dat het heel vlot is gegaan, we hebben weinig problemen gehad", zegt Dorien Baens van de politie Limburg Regio Hoofdstad. "Alleen hebben we heel de avond ons werk gehad met één zaak waar het heel onrustig was."

Het ging om vechtpartijen, dronkenschap, nachtlawaai en het niet naleven van de coronamaatregelen

Dorien Baens, politie Limburg Regio Hoofdstad

"We kregen verschillende oproepen voor dezelfde zaak", gaat Dorien Baens verder. "Het ging van vechtpartijen, dronken personen en nachtlawaai tot het overtreden van de coronamaatregelen. Daar zijn we verschillende keren tussenbeide moeten komen en we hebben PV's moeten opstellen."

Tijdens de politietussenkomsten keerden de bezoekers zich, op aangeven van de zaakvoerder, tegen de inspecteurs. De uitbater van het café kreeg een GAS-boete voor het verstoren van de openbare rust en een proces-verbaal voor het niet-naleven van de coronamaatregelen.

Meest gelezen