Jonas Roosens

Fietspad langs Albertkanaal, waar Julie Van Espen werd vermoord, wordt veiliger gemaakt

De stad Antwerpen gaat fietsen langs het Albertkanaal veiliger maken. Ze doet dat naar aanleiding van de moord op Julie Van Espen. De stad wil niet alleen inzetten op extra verlichting en camera's, maar ze wil ook de sociale controle verhogen door zitbanken en vuilnisbakken te plaatsen. 

Ruim een jaar geleden werd studente Julie Van Espen vermoord op het fietspad naast het Albertkanaal in Merksem, in de buurt van het Sportpaleis. De stad Antwerpen wil dat fietspad nu veiliger maken.

Zitbanken en streetart

Er zullen langs het fietspad niet alleen extra verlichting en camera's komen. De stad wil de sociale controle op die plek ook verhogen. Daarom zullen er in de buurt zitbanken en vuilnisbakken geplaatst worden, waardoor het een ontmoetingsplek kan worden. Street Art Antwerp heeft zich geëngageerd om een kunstwerk te maken voor slachtoffers van seksueel geweld. Dat zal op de blinde muur van een bedrijf komen, vlakbij de brug waar Julie vermoord werd. Ook andere plaatsen langs het fietspad zullen opgefrist worden met streetart, zoals de pijlers van de brug van de Antwerpse ring.  

Door de Oosterweelwerken zal de omgeving in de buurt van het Sportpaleis lange tijd een grote werf zijn. De stad wil er samen met bouwheer Lantis op toekijken dat het daar ook tijdens de werken toch een veilige plek is voor fietsers en voetgangers.

Meest gelezen