Videospeler inladen...

Gigantische vracht groter dan belfort Gent komt in één stuk aan in Waaslandhaven 

In Kallo, bij Beveren, is een schip aangemeerd met aan boord de grootste vracht ooit die in één stuk geleverd wordt in de Waaslandhaven. Het gaat om een propyleensplitter, een grote destillatiekolom. Het onderdeel zal gebruikt worden in de fabriek Borealis in Kallo. De propyleensplitter is 105 meter lang en weegt zo’n 1.600 ton, en is dus groter dan het belfort in Gent.

In de haven van Kallo is een reuzenkolom toegekomen. De propyleensplitter is het grootste object dat ooit in één stuk aankwam in de haven. De kolom is 10 meter groter dan het belfort in Gent (95 meter) en dus een lastig object om te vervoeren. 

Na het aanmeren in de haven werd de splitter ook vervoerd naar de fabriek in Kallo, bij Beveren. Het transport over de Sint-Jansweg duurde ongeveer een uur. Borealis is de op een na grootste producent in Europa van kunststoffen polyethyleen en polypropyleen. De splitter moet propaan scheiden van de  grondstof propyleen.

Malumax Photo & Events
Malumax Photo & Events

Ter vergelijking, dit is het belfort in Gent. De propyleensplitter meet 105 meter en het belfort is (slechts) 95 meter hoog.

Bekijk hier de beelden uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...
kasto80

Meest gelezen