Radio 2

Herkenbaar blijven in tijden van mondmaskers? Dit is dé oplossing uit Genk

Hoe kan je je eigen identiteit behouden met een mondmasker op je snoet? De creatiefste oplossing komt uit Genk, en wel in de vorm van mondmaskers met een foto van je eigen gezicht. “Een grappig, uniek maar ook akelig idee”, vindt Jasper Olaerts, projectcoördinator van het concept dat tot FaceMasksAre.Cool werd gedoopt.

Het developers collectief 20Vijftig en het familiebedrijf White Light, beide gevestigd op de Genkse C-mine-site, vonden samen een manier om mondmaskers tot in detail te personaliseren. “Het ludieke idee was aanvankelijk een hersenspinsel van Jos Claesen, zaakvoerder van 20Vijftig”, vertelt Jasper. “We ondervonden al snel dat we heel wat verschillende skills moesten combineren om een foto van iemands gezicht te mappen op een mondmasker. Momenteel bieden we een soort van proefversie aan voor iedereen die geïnteresseerd is. We ontvangen graag feedback zodat we ons product verder kunnen verfijnen.”

Momenteel bieden we een soort van proefversie aan voor iedereen die geïnteresseerd is
Jasper Olaerts, projectcoördinator van FaceMasksAre.Cool

Maar ook het printen en stikken van dat mondmasker is een uitdagende bezigheid. “Dankzij White Light verloopt bijna alles via een geautomatiseerd proces. Het bedrijf van Lieven en Marcel Engelen is gespecialiseerd in grootformaat printing op onder andere textiel. Alleen voor het stikken van de mondmaskers hebben we geen digitale oplossing. Maar hierdoor onderscheiden we ons ook meteen van een initiatief dat in India is opgedoken en recent viraal ging.”

Wie graag een - letterlijk - op maat gemaakt mondmasker wil scoren, kan een comfortabel én veilig exemplaar bestellen via www.facemasksare.cool.

Meest gelezen