Videospeler inladen...

Hot Marijke vraagt verbod op sekswerk tot 1 september: "Vrijen met mondmasker is niet sexy"

Hot Marijke, misschien wel de bekendste sekswerker van het land, vraagt een verbod op prostitutie tot 1 september.  "Het protocol dat werd opgesteld, is waanzin", vertelde ze in "De Afspraak". Officieel is sekswerk sinds gisteren weer toegelaten. "Dit kan het virus doen ontploffen."

"Alles wat niet verboden is, is toegestaan", dat is sinds maandag 8 juni het motto. Daardoor mogen ook prostituees opnieuw klanten ontvangen. Er werd een protocol opgesteld en goedgekeurd door minister van Middenstand Denis Ducarme (MR), maar de sekswerkers zelf blijken niet allemaal enthousiast. "Ik wil het niet. Het is absoluut nog niet veilig", vertelde Hot Marijke in "De Afspraak".

Sinds wanneer weet ze dat ze in principe weer aan het werk kan? "Ik moet mijn info halen van de site info-coronavirus.be. En daar staat niet dat het verboden is, dus het mag. Het probleem is dat prostitutie niet legaal is, dus het zal nooit letterlijk benoemd worden in het Staatsblad bijvoorbeeld. Wat er wel duidelijk instaat is dat activiteiten die nauw contact tussen individuen vereisen nog verboden zijn."

"Ook de GEES gaf vorige week nog een duidelijk advies om het zeker tot 1 juli te verbieden. Maar de steunmaatregelen zijn sinds zondagavond gestopt. Ik mag weer werken. Ik weet dat ik niet moet starten, maar als ik niet start, dan kan ik geen brood kopen."

Er is wel een protocol dat een seksbezoek veilig moet maken. "Dat is waanzin. Wegwerpbare lakens en vrijen met een mondmasker, dat is niet sexy. De klant wil dat niet. Misschien kan het nog in de raamprostitutie. Een man die daar komt, is op een kwartier klaar. Bij mij komen klanten voor een uur of twee. Ze willen intimiteit. Dat kan niet met een mondmasker."

"Sekswerkers kunnen het virus opnieuw doen ontploffen"

Hot Marijke wil dus niet opstarten. Wanneer zou ze het wel opnieuw zien zitten? "Eigenlijk wil ik pas beginnen als er een vaccin is, maar ik weet dat dat onhaalbaar is. Zolang het virus circuleert, kan een sekswerker volgens mij het virus doen ontploffen. Er zijn zo'n 28.000 sekswerkers in België. Stel dat die 100 klanten per maand hebben. Reken maar eens uit."

In Nederland blijft sekswerk wel verboden tot minstens 1 september. "Dat zou hier ook moeten gebeuren. Ik vrees nu voor sekstoerisme. Er zullen Nederlanders naar België komen. Ik vraag dus om het verbod en de steunmaatregelen ook hier uit te breiden."

"Hopelijk brengt dit ook het bredere debat over prostitutie weer op tafel. Ik pleit al jaren voor een legalisatie."

Bij mij komen klanten voor een uur of twee. Ze willen intimiteit. Dat kan niet met een mondmasker.

Meest gelezen