"Ik besef nu het belang van de knuffel tussen onze 2 peuters pas echt goed"

Begin september 2019 charmeerde een filmpje van 2 peuters die elkaar tegemoet liepen en vervolgens elkaar knuffelden het internet. De blanke Finnegan en de zwarte Maxwell, beiden nauwelijks 2 jaar oud, konden met hun enthousiasme geen blijf toen ze elkaar in New York City toevallig tegen het lijf liepen. Het filmpje werd miljoenen keren op diverse sociale media bekeken. Nu, 9 maanden later, gaat het filmpje opnieuw viraal, als voorbeeld tegen racisme. En zo groeit dit kleine 'fait divers' opnieuw uit tot wereldnieuws.

U herinnert zich ongetwijfeld nog de beelden van september 2019:

Michael Cisneros, vader van Maxwell, op nieuwswebsite Today: "Op het moment zelf zag ik niet goed in wat er zo belangrijk aan de ontmoeting tussen deze 2 vrienden was. Maar nu zie ik het wel. Hun samenkomen vormt een bron van hoop voor de toekomst. Het draait allemaal rond liefde en toont ons hoe de toekomst er zou kunnen uitzien, mochten we onze kinderen op een andere manier opvoeden. De beelden zijn intussen iconisch geworden, met reacties vanuit de hele wereld. Iets wat we, toen we het filmpje op Facebook publiceerden, nooit verwacht hadden."

Dan Mckenna, vader van Finnegan, op ABC News: "Het filmpje gaat nu opnieuw viraal en opnieuw reageren mensen massaal op wat ze te zien krijgen. Reacties die aantonen dat de knuffel van de kinderen nog altijd als belangrijk ervaren wordt, zelfs nu belangrijker dan de eerste keer dat het filmpje viraal ging."

Erica Russo Mckenna, moeder van Finnegan, op nieuwswebsite CNN: "Maxwell en Finnegan vullen elkaar perfect aan. Finnegan is nogal een durfal, terwijl Maxwell eerder eerst nadenkt vooraleer hij iets onderneemt. Op die manier dagen ze elkaar voortdurend uit. Hun vriendschap mag je echt wel speciaal noemen."

Meest gelezen