Brusselse politie opent intern onderzoek na getuigenis politiegeweld

Een 19-jarige jongeman beweert op Twitter dat hij door de Brusselse politie zwaar toegetakeld werd in het gezicht, nadat hij opgepakt werd bij de "Black Lives Matter"-betoging. De jongeman zegt ook dat hij nadien, toen hij geboeid in een politievoertuig zat, nog door verschillende politiemensen geslagen werd. Er is geen klacht ingediend, maar de politie start wel een intern onderzoek.

In het filmpje, dat hij postte op Twitter, zegt de jongeman: “Ik ben Monim en ik ben 19 jaar oud. Ik ben opgepakt bij de manifestatie voor George Floyd. Ze hebben me in een bestelwagen gestopt en me daar twee minuten laten zitten. Vervolgens zijn er vijf gemaskerde politiemensen afgekomen en die hebben me geslagen. Ze beledigden mij en hebben me geslagen.”

De lokale politie van Brussel Hoofdstad-Elsene is op de hoogte van de video, maar volgens woordvoerster Ilse Van de Keere is er geen klacht ingediend. Er zal wel een intern onderzoek gestart worden naar aanleiding van de feiten.

Meest gelezen