Koersen we begin juli al in Kruisem? "Iedereen staat te springen om zich te meten"

Vanaf 1 juli mogen er weer sporten doorgaan met publiek. Dat wil zeggen dat ook de wielerkoersen kunnen terugkeren naar de Vlaamse Ardennen. In de gemeente Kruisem passeren normaal gezien veel koersen maar door het coronavirus zijn er heel wat geannuleerd. Burgemeester Joop Verzele (CD&V) is al aan het kijken hoe de eerstvolgende koersen veilig kunnen verlopen.

Sportevenementen mogen vanaf 1 juli doorgaan met maximaal 200 toeschouwers. Het is nog afwachten welke koersen gereden zullen worden, maar de intentie om ze veilig te organiseren, is er alvast in Kruisem.

Koers in juli

De traditionele aankomststreep moet nog een likje verf krijgen, maar begin juli willen ze weer koersen organiseren in de Vlaamse Ardennen. Burgemeester Joop Verzele (CD&V) onderzoekt al hoe zijn gemeente een koers veilig kan houden. “Iedereen zal de finish willen zien", beseft hij, “misschien moeten we nadenken om de zone rond de finishlijn af te bakenen of er een mondmasker te verplichten. En we moeten iets zoeken om alles te kunnen controleren. Het moet correct zijn."

 Ook de veiligheidsdiensten moeten hun goedkeuring nog geven.

Videospeler inladen...

Meest gelezen