Vleeshandel Van Mulders en zonen

Marktkramer vraagt versoepeling coronaregels op markten: "Groen licht voor iedereen graag"

Het geduld van marktkramer Yannick Van Mulders uit Wolvertem is bijna op. Hij vindt dat de coronavoorschriften voor openbare markten dringend moeten versoepeld worden. 

Markten zijn sinds enkele weken opnieuw toegelaten. Maar de jonge marktkramer Yannick Van Mulders ergert zich aan de verscheidenheid van de regels. "Elke gemeente doet maar wat. Op de ene markt mag je om de twee weken staan, op de andere om de vier of de zes weken. Voor sommige markten bedraagt de wachttijd zelfs twee maanden. Dat is veel te streng", vindt Yannick.  

Open lucht

Yannick is niet tegen de coronamaatregelen op zich, maar hij pleit toch voor een versoepeling. "Wij zijn eigenlijk een winkel in open lucht. Daar moeten toch enkele beperkingen kunnen wegvallen?" Yannick zet zijn vraag kracht bij met een groene button op zijn Facebook-pagina: "Die button staat voor het groene licht dat ik voor alle marktkramers vraag", stelt hij.

Lees verder onder de foto.

Eerste generatie op de markt

Yannick werkt samen met zijn vader. Maar hij is de eerste generatie die naar de markt trekt. Daarvoor heeft hij vorig jaar nog een nieuwe marktwagen gekocht. "Ik vind het een fantastisch beroep en ik doe het elke dag met plezier. Net zoals veel andere collega's. Je vindt nergens zo een ongedwongen sfeer als op de markt. Ik vind het dan ook spijtig dat wij als marktkramers in de kou blijven staan", besluit Yannick. 

Meest gelezen