Matthias Schoenaerts en JR maken samen muurschildering met ogen van George Floyd en Adama Traoré in Parijs

In Parijs heeft acteur Matthias Schoenaerts samen met de beroemde kunstenaar JR een muurschildering gemaakt met de ogen van George Floyd (de zwarte Amerikaan die stierf door politiegeweld in Minneapolis) en Adama Traoré (een zwarte Fransman die in 2016 eveneens door politiegeweld stierf in een buitenwijk van Parijs). Het kunstwerk bevindt zich op de Place Jan Karski vlak bij de Gare de l'Est.

Op de muurschildering is een barst te zien en dat is geen toeval. Het gaat om een weergave van de barst die het wegdek vertoont op de plek waar Floyd om het leven kwam nadat een agent zijn knie minutenlang op zijn nek klemde, laat Schoenaerts aan VRT NWS weten.

Hieronder kunt u de muurschildering bekijken:

Schoenaerts is met het werk niet aan zijn proefstuk toe. Eind april verscheen in het centrum van Antwerpen al een monumentale muurschildering die hij samen met graffitikunstenaar Steve Locatelli Maakte. "Het Journaal" maakte daarover toen deze reportage:

Videospeler inladen...

Meest gelezen